FORFÆDRENES KOST

ERNÆRING

Der er meget debat om, hvad der er "den rigtige mad" for vores elskede kæledyr. Mange meninger er drevet af kommercielle krav fra de virksomheder, der laver fødevaren, så det er svært at få et klart billede af, hvad der er rigtigt og forkert for slutbrugeren.

Historien kan lære os så meget, at det giver et bænkmærke for hvad der var, og skulle være en "normal kost". Mennesker, katte og hunde kan spores tilbage ca. 3,5-4 millioner år i vores nuværende form, selv om der ville have været mange udfordringer, ville kosten forblive den samme i den daværende periode. Den første store forandring var under industrirevolutionen omkring 1760, hvor folk flyttede Fra en landlig "hytteindustri" til storbyer som vi ser i dag. Men det var først lige efter anden verdenskrig, at hundefoderindustrien begyndte at komme frem og producere billigt hundefoder, som indeholdte gamle råvarer som ikke længere kunne bruges til menneske mad.

 

Verdens første hundekiks blev produceret af James Spratt, kendt som "Meat Fibrine Cake" og blev lanceret i London ca. 1860. (En ung ekspedient, Charles Cruft var en af Spratt's første medarbejdere, der fortsatte med at grundlægge Cruft's hundeshow) "Dog Cakes" blev oprindeligt solgt til engelske landherrer til deres jagt og sportshunde og blev brugt sammen med en varieret kost af fersk kød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evolution og tilpasning

Evolution kan tage tusind eller hundreder af tusinder af år, og selv da, kan kun små ændringer observeres. Både menneskets og katte / hundes fordøjelsessystem er 99,9% det samme som vores forfædres. Alle arter har evnen til at tilpasse sig kortsigtede ændringer i kosten, hvilket ville have været afgørende for overlevelse på daværende tidspunkt, da fødekilder ville have været varierende i tilgængelighed. Problemet opstår, når et dyr udsættes for en levetid med en ukorrekt kost, som dyrene biologisk set ikke er udviklet til at spise.

 

I Mennesker er det almindeligt kendt, at forbruget af "fast food" kan være skadeligt for helbredet, selvom et enkelt fastfoodmåltid i ny og næ ikke skader nogen. Men at spise højtkalorie fyldt mad som ernæringsmæssigt er blottet for de nødvendige mineraler og vitaminer i lang tid, lige med udelukkelse af frugt og Grøntsager, kan det være forbundet med en række alvorlige sygdomme. For katte og hunde kan forbruget af store mængder kornprodukter, ris og andre raffinerede kulhydrater i længere perioder med udelukkelse af kød, også være forbundet med alvorlige sygdomme og allergener.

 

Kattens og hundens forfædres diet (Ulv og Vildkat)

Ud over at se på kattens og hundens naturlige præference for at spise kød, kan vi også se på forfædrenes Diet til både hunden og katten for at forstå det ideelle indtag. Den moderne hund, Tømmer Ulven og Tundra Ulven er klassificeret under den Grå Ulvs paraply som Canis Lupus, og de deler mere end 99,9% af den mitokondriale DNA (Mitokondrier er en del af en celle, der omdanner den kemiske energi fra mad til en Form som kroppens celler kan bruge), hvilket betyder, at Ulvens kost også er ideel til din hund. På samme måde kan en huskat spores tilbage til Miacoidea for 33-66 millioner år siden, med en nyere forfader, den afrikanske vildkat, der alle har lignende fordøjelsessystem som nutidens katte.

 

En ulv og en vildkat ville have brugt hele dyret muligvis eksklusive fjer eller pels. Vi kan derfor få et indblik i nutidens krav til et moderne kæledyr ved at se på sammensætningen af hele byttet. Følgende tabel er taget ud fra en næringsanalyse af hele byttet og viser klart Makro Næringsstofprofilen (Protein, Fedt, Kulhydrat og Aske (Mineral)) indhold; Se den fulde rapport fra: * Dierenfeld, E. S

Som det fremgår af taballen, varierer tørret masseproteinindhold mellem 42,3 - 65,2% med fedtindhold på mellem 15,8 - 41,4% Kilden til makro næringsstoffer er også vigtig. Animalsk Protein indeholder alle de aminosyrer, der er væsentlige for hunde og katte i de korrekte mængder til et sundt overall helbred. Planteproteiner har ofte manglende aminosyrer, såsom arginin, taurin, methionin, lysin og tryptophan. Animalsk Fedt er en meget vigtig del af både hundens og kattens ernæring, der giver en kilde til essentielle fedtsyrer (EFA).

Biologisk korrekt hunde og katte mad

I naturen er der ingen behov for ekstra tilskud af vitaminer eller mineraler, da ulve og vildkatte får dækket deres næringsbehov helt naturligt ved at consumere hele byttedyret.

Eden hunde- & kattefoder afspejler den naturlige kost som hunde og katte er udviklet til at spise igennem tusindvis af år, og indeholder en nærende balance af frisk kød, indmad og brusk i de rette forhold, der leverer de helt naturlige næringsstoffer som dækker dyrenes behov.

 

Eden leverer alle de naturlige næringsstoffer, som din hund eller kat har brug for, i Organisk form som sikrer en høj optagelse af alle mineraler og vitaminer for en optimal trivsel. Derfor er der ikke behov for at tilføje nogen syntetiske tilsætningsstoffer som hunden eller katten alligevel ikke kan optage ordentligt. Alt i vores foder er organisk og naturligt og biologisk korrekt for dit kæledyr.

 

Eden indeholder kød, indmad, knogler og brusk i de rette forhold, så det er helt identisk med den naturlige næringsprofil fra byttedyrene i naturen. Det er derfor, du ikke vil finde lange lister af syntetiske tilsætningsstoffer med lav optagelighed i Eden.

 

Kød giver protein, fedt, vitaminer A, B, D og K, kobber, krom, folinsyre, jern, magnesium, kalium, selen og zink - alt sammen i organisk højt optagelig form.

 

Indmad såsom lever, nyre, kallun og hjerte leverer en meget rig og koncentreret organisk letoptagelig kilde af næsten alt hvad hunde og katte har brug for, for at at trives optimalt - herunder høje doser af organiske og essentielle vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og aminosyrer.

 

Brusk og knogler leverer en rig kilde til mineraler, herunder calcium, fosfor, magnesium og kalium - alt i naturlig og let absorberet form som sikrer et sundt skellet og gode led.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

KONTAKT

Tel: 42 45 38 38 - e-mail: salg@edenpetfooddanmark.dk
Åbningstider - Alle hverdage 9:00-17:00

©2020 Eden Petfood Danmark

0