Lider din hund af dårlige & ømme led?
Dårlige eller skadede led sænker livskvaliteten hos mange hunde i Danmark.
Gigt hos hunde

Desværre er gigt en almindelig kendt tilstand især hos ældre hunde, det påvirker op til 1 ud af 5 hunde i løbet af deres levetid, teknisk set er gigt ikke en sygdom, men en gruppe af svækkende ledsygdomme.

Hunden er god til at skjule tegn på smerte, så det kan være svært at tyde det på din hund og derfor kan det være at man først opdager det på et tidspunkt hvor inflammationen i leddene er svært fremskreden. Gigt kan påvirke leddene hvor som helst i kroppen, men de mest almindelige led der påvirkes hos hunde, er hofter, albuer, knæ og skuldre.

Det er ikke let at være vidne til et smerteplaget dyr, så jo tidligere vi kan gribe ind og begynder et forbyggende arbejde, jo større chance har vi for at lindre og undgå at tilstanden udvikler sig til et kritisk punkt hvor en aflivning kan være nødvendig, men selv i de slemme tilfælde er der flere muligheder og behandlinger til rådighed for din hund.

Almindelige gigtlidelser hos hunde

Slidgigt· 

Degenerativ ledsygdom (DJD) eller slidgigt opstår, når hundens led begynder at nedbrydes, det er en normal proces når hunden bliver ældre.

Med begyndelsen af seniorårene kræver hundens krop mere glycosaminoglycan (GAG) molekyler, som er vigtige stoffer til opretholdelse af sunde led- og brusk. Efterhånden som sygdommen skrider frem, og brusken nedbrydes yderligere, begynder knoglerne i de berørte led at gnide mod hinanden og begynder at forårsage smerte og betændelse i leddene.

 

Knoglesporer kan begynde at udvikle sig omkring det berørte led, hvilket fører til yderligere smerte og ubehag i bevægeapperatet. Store hunderacer og overvægtige hunde er mere tilbøjelige til at udvikle slidgigt da de er udsat for en større belastning i skelettet. Slidgigt kan også udvikle sig efter en infektion og efter ledskade med knoglebrud eller operation.

Hoftedysplasi

Hoftedysplasi forekommer normalt som et resultat af en genetisk fejl udviklingen som medføre en ledsygdom, der påvirker kugleleddet i hofteleddet. Kronisk betændelse opstår som et resultat af unormal dannelse af hoftepinden, og i de mere alvorlige tilfælde kan det resultere i kronisk halten hos hunden.

 

Det er desværre almindelig hos en del af de større hunderacer hvor dårlig avl har været en betydelig faktor, men lidelsen forekommer også hos nogle små hunderacer. Hoftedysplasi er faktisk den mest almindelige form af ledgigt i hofterne. Med medicinske indgreb er det muligt at hjælpe hunde som er udsat for denne ubehagelige ledsygdom, kombineret med smertestillende medicin. 


Men en sund kost og opretholdelse af en sund normal kropsvægt hos hunden, kombineret med let træning og svømning som er særlig godt for hundens bevægeapperat, samt massage, og sørg for et varmt og behageligt hvile- og soveområde så hunden belaster de udsatte led så lidt som muligt, du kan med fordel tilføje ledtilskud til at hjælpe med genoprette og forbygge det dårlige brusk og inflammation og derved prøve at styre tilstanden så den ikke forværres, tilstanden kan desværre ikke kurreres, men vi anbefaler forbyggelse så tidligt så muligt så tilstanden ikke forværres.

Albue Dysplasi 

Albue dysplasi·

 Albue dysplasi er en gruppe af vækstforstyrrelser, der påvirker albueleddene, og selvom sygdommen normalt er arvelig, ses den typisk hos store hurtigt voksende racer. Tilstanden begynder normalt at dukke op som halthed hos hvalpen i omkring 6 til 9 måneders alderen. Tilstanden opdages ved hjælp af røntgen og derefter kan der stilles en diagnose.

Kirurgi kan hjælpe med at lindre gigt, men over tid vil tilstanden forværres.

Tegn på gigt hos hunde· 

 • Tilbagevendende lammelse eller haltende· 

 • Modvilje mod at rejse sig eller bevæge sig fra en hvileposition· 

 • Modvilje mod at gå, besvær med gå op ad trapper, manglende interesse for leg eller fysisk aktivitet· 

 • At hunden har en usædvanlig eller uregelmæssig holdning, når du går tur med den, hunde har en tendens til at ville gå foran, men begynder din hund at sakke bagud på gåture, kan det være et tegn på gidt i bevægeapperetet 

 • Slikning af det berørte område

 • Modvilje mod at hoppe på sofaer, senge, bilsæder 

 • Hævede led, som kan være varme at røre ved og ømme

 • Øget inaktivitet eller søvn. 

 • Irritabilitet eller en ændring i personlighed.

 • At din hund piver når den blir berørt på de ramte områder.

Hvad forsager gigt hos hunde

Hvad forsager gigt hos hunde?

Nogle arthritis sygdomme er arvelige, men flere studier har vist at en hunds diæt indeholdende mad, kan fører til oxidation og betændelse, som den reelle årsag til gigt i ledsystemet. Ligesom rust på metal fører oxidation i kroppen til et øget niveau af frie radikaler, der påvirker de vitale organer og fører til øgede niveauer af inflammation og ømhed.

 

De fleste sygdomme i kroppen menes at være som et resultat af højere niveauer af betændelse og inflammation som ville kunne ses af mængden af de hvide blodlegemer, en vis betændelse i kroppen er godt til at aktivere immunsystemet som så bekæmper infektionen, eller når en hund får et sår. Men når betændelse overstiger immunsystemets grænse og begynder at blive kronisk, så er det det begynder at blive kritisk og påvirke hundens sundhed.

Kost spiller en vigtig rolle i hundens generelle sundhed, friske råvarer i form af kød i god kvalitet, kombineret med højt optagelige proteiner, præbiotika, antioxidant og antiinflammatoriske botaniske ingredienser, kan vende hundens betændelse og inflammation rundt og øge deres immunsystem i høj grad, så kroppen begynder at bekæmpe de områder med inflammation og betændelse, du skal dog være opmærksom på at hvis din hund har gigt, så vil det være svært at kurrere men du kan holde det nede så hunden stadig trives optimalt og har det godt, men hold altid øje med om tilstanden forværres.

Behandlinger til hunde, der lider af gigt· 

Glycosaminoglycaner (GAGS) (gly-co-samnio-gly-caner) måske har du ikke stødt på dette ord før,
men du har helt sikkert hørt om nogle af dets relaterede molekyler, som er glucosamin, chondroitinsulfat og hyaluronsyre. Disse polysaccharidmolekyler er afgørende for kroppens vedligeholdelse og funktion, og nogle af de vigtigst molekyler for ledsystemerne. 
GSG'er består af komplekse molekyler af proteiner og sukker og findes i mave-tarmkanalen, blodplasmaen, og i kropsvæv som er nogle af de vigtigste og vitale organforinger, og i ledsystemet er det glucosamin og chondroitin der er de vigtigste GAG'er. 

Hunde kan få disse vigtige proteiner, når de fodres med en proteinholdig diæt af høj kvalitet, der inkluderer ledbånd og brusk fra slagtedyr, eller når det suppleres med glucosamin-chondroitin-tilskud iblandet hundefodret , som er de mest ordinerede veterinærmedicinske kosttilskud på markedet.

Tidlig indgriben kan hjælpe hunde, der lider af slidgigt gennem kostændringer og tilskud af glukosamin. Eden 80/20, samt Semi-Moist varianterne indeholder glucosamin, chondroitinsulfat, og methylsulfonylmethan (MSM), en naturligt forekommende svovlforbindelse, (bruges til at mindske ledsmerter og muskelsmerter og reducere inflammation) alt dette er tilsat vores foder så vi på den måde mindsker muligheden for slidgigt i alle hundens leveår.
Du kan finde alle vores produkter her 
som indeholder de rigtige tilskud som 
forbyggelse og behandling  af gigtsygedomme hos hunde
Find vores produkter her.
Besøg vores tætte samarbejdspartner her og se deres lækre kosttilskud som indeholder koncenteret tilskud til forbyggelse og behandling af gigt
Besøg Pure Meat Danmark her
 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

KONTAKT

Tel: 42 45 38 38 - e-mail: salg@edenpetfooddanmark.dk
Åbningstider - Alle hverdage 9:00-17:00

©2020 Eden Petfood Danmark

0