Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge Eden til min hvalp?


Ja, alle Eden 80/20 varianter kan bruges til både hvalpe og voksne hunde. Vores 80/20 varianter indeholder den rette mængde kødproteiner & fedt og kan derfor også bruges til hvalpe, da Eden skal tildeles efter vægt og ikke alder. Det er også værd at bemærke, at der ikke er noget som hedder hvalpe, junior, voksen eller senior mad i naturen. Generelt er traditionelt voksenfoder tit af dårlig kvalitet, lavt i protein og fedt og kan derfor ikke bruges til hvalpe, men i Eden er protein og fedtnivauet i de rette mængder så det passer både til den voksne hund og hvalp.
Hvad er glycerin og hvorfor er det i Eden Semi-Moist varianterne?


I vores Semi-Moist varianter er der tilsat glycerin for at give fodret den bløde konsistens. Vores glycerin stammer fra kokosolie og palmeolie og er 100% organisk og 99% rent. Vegetabilsk glycerin bruges som et helt naturligt konserveringsmiddel i fødevarer og giver den bløde og lækre foderpille.

Organisk vegetabilsk glycerin er derfor ideel til Eden Semi-Moist da det bibeholder den bløde konsistens og samtidig holder foderet frisk selvom foderet indeholder den forhøjet væskeindhold på de 18%, hvor der normalvis i alm. Tørfoder kun er 8-10% fugtindhold.
Kan min hund tåle et højt protein indhold?


Ja de fleste hunde trives godt på et højproteinsfoder.

Så uanset hvad du vælger som "den ideelle" diæt til din hund, skal du sikre dig, at en animalsk kødproteinkilde (kød) er opført som først på ingredienslisten. Din ældre hund eller kat bør, hvis dens nyrefunktion er normal, få fordele og trives bedre på en højkvalitets kost, rig på animalsk kødprotein.

Hunde og katte er udviklet som kødædere og de kornbaserede fiberdiæter til hunde eksisterede ikke engang før for halvfjerds år siden, da vi mennesker krævede bekvemmeligheden, enkelheden og økonomien af hundemad i en pose.

Hvis hunde var nødsaget til at fange og spise byttedyr for at overleve, som vilde hunde gør hver dag, ville hundens kost indeholde en endnu højere kødproteinmængde end hvad der generelt er tilgængeligt i kommercielt hundefoder.

Et højt proteinindtag forårsager ikke nyreskade eller anden skade hos raske hunde uanset alder. At hunde får nyreskader af højproteinsfoder er en myte der ikke stemmer overens med hundens anatomiske fyisologi og hundens evne til at optage og udnytte animalske kødproteinkilder.
Kan jeg bruge Eden sammen med barf fodring?


Ja, Eden kan med fordel bruges sammen med en barf fodring. Eden indeholder høje mængder af kød og er derfor ideelt at bruge sammen med en kost bestående af barf. For hver 100g råt kød du giver din hund, skal du kun give 45g af Eden tørfoder. Vi bruger 260g frisk kød for at lave 100g Eden tørfoder.
Kan jeg bruge Eden til min allergi hund?


Ja, du kan med fordel bruge Eden til din hund hvis den er udfordret med allergier. Eden er sammensat helt uden brug af korn, kartofler, frø og er 100% glutenfri.
Går Eden op i dyrevelfærd?


Ja, det går vi meget op i. Alle vores produkter er holistisk, det vil sige at der er taget hensyn til, om dyrene er vokset op under ordentlige forhold og at der er sporbarhed på alt vores kød. De landmænd der leverer kød til vores køkkener er først blevet godkendt som leverandører efter en inspektion der afgører om dyrene er opvokset og lever under ordentlige forhold, der bliver løbene lavet inspektioner på gårdene hos leverandørene af kød og grønt til tilberedningen af Eden hunde- & kattefoder. Alle vores leverandører er fra lokalområdet, på den måde kan vi holde alle råvarer 100% friske uden behov for at fryse dem ned eller tørre dem ved høj varme og samtidig belaster vi miljøet så mindst muligt med den korte transport. Alt vores fisk er vildtfanget i havet, derfor kan det variere lidt i blandingen alt efter dagens/sæson fangst.
Kan jeg bruge Semi-Moist til min hvalp?


Nej, vi anbefaler ikke at du bruger Semi-Moist varianterne til din hvalp. Grunden til det er at fedt og protein nivauerne ikke er høje nok til at dække hvalpens behov i voksestadiet. Vi anbefaler at Semi-Moist varianterne først bruges fra 10-12 måneders alderen.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

KONTAKT

Tel: 42 45 38 38 - e-mail: salg@edenpetfooddanmark.dk
Åbningstider - Alle hverdage 9:00-17:00

©2020 Eden Petfood Danmark

0